Maak je WordPress website Google vriendelijk

WordPress website SEO vriendelijk maken

Heb jij een WordPress website en wil je deze beter vindbaar maken in zoekmachines? Wij hebben een aantal tips in dit voor elkaar te krijgen. Nog een website laten maken? Kies WordPress om deze redenen.

Yoast plugin voor WordPress

WordPress websites verdringen overige CMS-websites. De handige Yoast seo plug-in helpt je om de website beter vindbaar te maken binnen zoekmachines. Toch zijn er nog meer manieren om je website Google vriendelijk te maken. Dit is niet alleen beter voor zoekmachines, ook krijgen je bezoekers een positieve gebruikerservaring.

Speel het spel eerlijk

Er zijn diverse manieren om websites hoger in Google te krijgen. Veel van deze methoden zorgen voor een kunstmatige hogere ranking. Zoekmachine Google wordt steeds slimmer en straft deze websites af. Het overmatig herhalen van zoekwoorden, het plaatsen van onzichtbare tekst of het kopen van hyperlinks wordt door Google als spam beschouwd. Vermijd deze technieken om het algoritme te beïnvloeden dan ook zeker.

Schakel over naar https

Google Chrome markeert websites met http als onveilig. Hierbij waarschuwt het de bezoekers dat hun gegevens gevaar lopen. Verzamel je gevoelige informatie, dan is het zeker nodig om over te stappen op het beveiligde https. Omdat Google https websites hoger plaatst in de zoekresultaten, is het verstandig om deze overstap te maken.

Mobielvriendelijke website

Halverwege 2016 had ruim 86% van alle Nederlanders een smartphone. Er vinden meer mobiele zoekopdrachten dan desktop opdrachten bij Google plaats. Vanaf begin 2017 hanteert Google een mobile-first aanpak. Hierbij is er sprake van een aparte mobiele index. Nog steeds zijn er websites die niet mobielvriendelijk zijn. Zorg dat je WordPress website op alle mobiele apparaten goed toegankelijk is.

Verwijderen van pop-ups

Het gebruik van pop-ups irriteert de bezoeker, ook Google waardeert deze websites lager. Pop-ups die betrekking hebben op wettelijke vereisten of kleine advertentiebanners zijn toegestaan, verwijder alle overige pop-ups. Kijk hierbij zelf kritisch naar uw website. Ervaar je de pop-ups als storend of hindert dit je in je surfgedrag, dan zal Google deze zelfde mening delen. Hierdoor zakt je website verder in de zoekresultaten.

Scoort je WordPress website niet voldoende binnen de zoekresultaten of wil je je huidige hoge positie behouden, maak je website met behulp van bovenstaande tips Google vriendelijk. Wil jij checken of jouw website veilig is?