Het belang van een goede marketing strategie

Als je een eigen bedrijf hebt, zal je merken dat er veel concurrentie is. Tegenwoordig heb je in de meeste branches wel een flinke concurrentiestrijd en het is goed dat je daar wat aan doet. Je wil namelijk je eigen klanten behouden, maar je wil ook nieuwe klanten aantrekken. Daarom is een goede marketing strategie ook zo belangrijk. Veel ondernemers staan er niet bij stil of hebben geen tijd zich ermee bezig te houden. Echter is dat erg zonde, want je kunt met een goede marketing strategie erg veel bereiken. Daarom leggen we je er graag wat meer over uit, zodat jij de meerwaarde inziet en er tijd voor vrij kunt maken! Het levert namelijk alleen maar voordelen op voor jou en je onderneming.

Kies een strategie

Het uitkiezen van een marketing strategie is van groot belang, waarom? We leven in het digitale tijdperk. Iedere dag komen er veel nieuwe klanten bij, maar ook concurrenten. Alles gaat online, ze hebben een eigen website, daar vind je wat zij aanbieden en dan wordt er alles op alles gezet om reclame te maken. Pak jij dat al op de goede manier aan? We leggen je uit hoe je dat het beste kunt doen:

 • Welke doelstellingen heb je?
  • Wil je bijvoorbeeld meer klanten aanspreken op social media, bijvoorbeeld met vind ik leuks op Facebook?
  • Wil jij een product een boost geven?
 • Doelgerichte campagne maken.
  • Zorg dat social media nieuwsbrieven etc. goed op elkaar aansluiten.
  • Zet alle kanalen in die je maar kunt bedenken, zoals blogs, en content op andere websites. Op deze manier kun je namelijk ook bekendheid krijgen.
 • Je eigen website updaten. Klanten zijn benieuwd wat je bezighoudt. Je zou daarom ook wekelijks een bericht kunnen plaatsen met het laatste nieuws. Klanten kunnen dit per mail krijgen, op je site lezen of op social media.

Bepaal je eigen marketing strategie

Een goede marketing strategie is dus van belang zodat je weet welke kant je op moet gaan. Het is jouw houvast om te ondernemen en zo kun jij ook beter je doelen bereiken. Besteed er daarom ook tijd aan en je zal zien dat het al heel snel effect heeft. Hoe meer je je er in verdiept en hoe meer tijd jij er aan besteed, hoe groter de meerwaarde voor je bedrijf. Alles wat jij er in stopt haal je er ook weer uit en dat is nou het mooiste aan ondernemen. Je hoeft niet stil te zitten en je kunt marketing ook uitbesteden als het jouw vakgebied niet is of je hebt het te druk. Je kunt echt alle kanten op, als je maar weet wat het belang is van de juiste marketing strategie en je daar voor inzet.