Waarom een bedrijfsvideo waarde toevoegt aan jouw bedrijf

Bijna elk bedrijf beschikt over een website ongeacht of ze een product of dienst aanbieden. Potentiële klanten zoeken vaak eerst online naar producten of diensten voordat ze iets aanschaffen. Hierbij komen ze via zoekmachines terecht op de website en voor jou als bedrijf is het hierin dus belangrijk dat deze duidelijk en overzichtelijk is zodat je potentiële klant de juiste informatie snel kan vinden.

Dit kan je natuurlijk doen door middel van informatie over je producten of diensten te verwerken in teksten op pagina’s of eventuele blogberichten. De informatie die je wilt delen kan je natuurlijk ook veel sneller delen door een video over je bedrijf te laten maken. Je kan in een video veel meer informatie laten zien en dit is vaak ook veel interessanter voor je potentiële klanten dan hele pagina’s tekst. Onderstaand een paar goede redenen waarom het belangrijk is om een bedrijfsvideo te laten maken:

1. Mensen zijn visueel ingesteld

Mensen vinden het fijn om dingen te kunnen zien zodat ze precies weten wat er wordt bedoeld. Bewegende beelden zeggen veel meer dan een foto of een lap tekst, daarnaast kan je in een video ook tekst verwerken en verschillende effecten waardoor dit als aantrekkelijk wordt gezien door jouw bezoekers.

2. Boodschap wordt beter onthouden Mensen voelen zich sneller aangesproken door een video en daardoor wordt de boodschap die in de video zit ook beter onthouden dan een foto of een heel lap tekst.

3. Hogere conversie Iedereen die gebruikt maakt van marketing wilt uiteindelijk dat dit resultaat oplevert. Doordat een video meer aandacht trekt, persoonlijker is en een beter beeld geeft van je product of bedrijf zal dit uiteindelijk leiden tot meer conversie doordat bezoekers overgaan tot aanschaf van een product of dienst.

4. Video’s worden vaak gedeeld Video’s kunnen makkelijk worden gedeeld op Social media kanalen zoals Instagram, Youtube, Twitter en Facebook. Wanneer mensen je video delen is dit gratis reclame. Daarnaast wordt er wanneer iemand een video deelt dit door zijn netwerk gezien als een persoonlijke aanbeveling waardoor het jouw bedrijf een hogere waardering geeft.