Plissé gordijnen op maat?

Plissé gordijnen zijn een vorm van raambekleding. Plissé gordijnen bestaan uit een horizontaal systeem en gevouwen stof en verkrijgbaar in verschillende maten en kleur. Door de stroken heeft het plisségordijn een strakke uitstraling, dus ideaal voor moderne interieur look. Je kan in standaard maten en om op maat bestellen dus ze zijn niet alleen geschikt voor standaard maten. ook voor draai kiepramen wordt dit type raamdecoratie veel gekozen.

Hoe werkt een plisségordijn?

Plisségordijnen bestaan uit een geplooide stof en als je het plisségordijn optrekt dan vouwt de stof op als een accordeon. Hoe een plisségordijn werkt is afhankelijk van het type plisségordijn:

U kunt het plisségordijn laten zakken vanaf boven naar onder net als bij een rolgordijn (dit heet top-down)

U kunt het plisségordijn laten zakken van boven naar beneden en optrekken van onder naar boven. De stof kan op deze manier in het midden van het raam hangen (dit heet top-down bottom-up)

Een plisségordijn  bedienen is eenvoudig, dit kan op verschillende manieren en daarom is een plisségordijn voor iedere situatie geschikt:

Met een koord. Als je kiest voor een top down bottom-up plissé gordijn dan krijg je aan beide kanten een koord. Met het ene koord bedien je  de onderkant en met het andere koord bedien je de bovenkant met een ketting of Met een handgreep.

Hoe maak je plissé gordijnen schoon?

  • Vul de badkuip met lauw water en met soda of bijvoorbeeld groene zeep.
  • Klik de boven- en de onderkant van uw gordijn uit de omlijsting.
  • Laat het gordijn zo’n twee uur weken in dit sopje.
  • Spoel het gordijn daarna zeer grondig af met lauw water en zorg dat alle zeepresten verdwenen zijn.
  • Hang het gordijn

Waar moet je op letten bij het aanschaf van plissé gordijnen?

Bij de aanschaf van plissé gordijnen moet je letten op de ruimte waar je de raam bekleding wil plaatsen. Voor woonkamer kies je bijvoorbeeld het beste voor transparant plissé gordijnen. In de slaapkamer kies je juist voor een verduisterende plisségordijn in de badkamer en keuken is alleen luxaflex plissé geschikt. Deze behandeling maakt het plisségordijn waterafstotend. Voor kunststof kozijnen en draai kiepramen is het smartfit systeem geschikt. Hierdoor kan je plissés zonder boren bevestigen. Wil je de plissé op een deur plaatsen? Kies dan voor een plissé met  zijgeleiding.

Wat kost een plisségordijn?

De kosten voor plisségordijnen zijn afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Ook keuze tussen merken die je kiest speelt een rol. Ook de stof keuze bepalend. Klik hier om je plissés samen te stellen.